Østers med sesamolie, grillet citronsaft, soya og salturt





Alternativ anretning med “låg”

Østers med sesamolie, grillet citronsaft, soya og salturt

Ingredienser til 4 personer

  • 8 store østers
  • Soya
  • Yuzu (en meget aromatisk citrusfrugt)
  • Sesamolie
  • 100 g. smør
  • Saft af en grillet citron
  • Salturt
  • Fuglegræs

Fremgangsmåde

  1. Østers skylles og åbnes. De løsnes og lægges over i en skål, og de gås efter for stumper af skal. Østerssaften gemmes til marinaden.
  2. Østersskallerne renses (koges op i vand) og gemmes til servering.
  3. Marinaden, bestående af lidt soya, sesamolie, yuzusaft, østerssaft samt varmt, brunet smør, røres sammen.
  4. Salturten kommes hurtigt i kogende varm og tages hurtigt op (blancheres), lægges i bunden af en østerskaller. Østers lægges ovenpå, og der hældes en stor skefuld marinade over. På toppen lægges en kvist fuglegræs.
  5. Østerskallen anbringes vandret i en håndfuld fugtigt salt. Evt. kan overskallen atter lægges over før servering, og der kan anrettes med lidt citron og grønt.

.

John Kofod

John Kofod er uddannet som hovmester ved Kogtved Søfartsskole, og har siden arbejdet i Californien, Australien, New Zealand og Frankrig. I Danmark har han arbjedet sammen med Erwin Lauterbach på Hotel Skovshoved, og Saison i Hellerup. John har med stor succes drevet Sortebro Kro siden 1998. John er også medophavsmand til Akademiet Bocuse d'Or, Danmark.