Marineret laks med balsamico

Marineret laks med balsamico

Ingredienser

  • Rimmet laks
  • Asparges
  • Iceberg salat
  • Hakket skalotteløg
  • Hakket persille
  • ---------
  • Sauce:
  • Skalotteløg
  • Hvidløg
  • Rødvin
  • Balsamico
  • Creme Fraiche 38%

Fremgangsmåde

  1. Sautér de snittede asparges, salat og skalotteløg i smør. Tilsæt persille. Kommes i ring. Laksen rundt om.
  2. Sauce: Sautér skalotteløg og hvidløg. Tilsæt rødvin og kog helt ned. Tilsæt balsamico og kog helt ned. Blend dette med lidt creme fraiche. Afkøl. Røres med creme fraiche til en syrlig rund smag. Lægges rundt om laksen.

Jan Cocotte Pedersen

Jan Pedersens er uløseligt forbundet med restaurationsnavnet "Cocotte" Først på Hotel Richmond, og senere på Scanticon. Som ung blev han kendt fra sin deltagelse og sine præmier ved Bocuse d'Or i Lyon. Menuen til den filmatiserede version af Babettes Gæstebud og utallige efterfølgende gentagelser er ligeledes skabt af Jan Pedersen Jan har gæstet Madholdet 4 gange.