Makrel med hvidløg, timian og sprød grønkål

En lækker lille forret.

Makrel med hvidløg, timian og sprød grønkål

Ingredienser til 4 personer

  • 1 makrel
  • 1 fed hvidløg
  • timian
  • -
  • 100 g grønkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. god mayonnaise
  • evt. trøffel eller trøffelcreme
  • -
  • 2 æg
  • 2 spsk. sprøde rugbrødskrummer
  • salt og sort peber

Sådan gør du:

  1. Vask kålen og pluk den i små fine blade. Tør kålen godt for vand, vend den med ½ tsk. fint salt og olivenolie. Det samme med rugbrødet, der nulres i små stykker og krydres.
  2. Kom kål og rugbrød på bradepande husk bagepapir. Bag ved 15-20 minutter ved 165gr. indtil den er sprød og gylden.
  3. Rør mayonnaisen op med lidt trøffel og smag til med salt og sort peber.
  4. Damp æggene i en lille gryde med 1 cm. vand i 5 min. under låg. Hæld vandet fra og skyl æggene i koldt vand i 20 sek. Pil dem.
  5. Makrellen fileteres og krydres med hvidløg og timan. Makrelleln deles i stykker, der steges sprøde i olie på en pande og krydres med salt.
  6. Anrettes på fire små tallekener med halve æg med trøffelmayonnaise. Drys med sprøde grønkålschips og rugbrødskrumme.

Alternativt...

I stedet for halve kogte æg kan bruges hele pocherede æg.

Betina Repstock

Betina Repstock har besøgt Madholdet 10 gange, og har bragt Madholdet 10 uforglemmelige aftener og madminder, opskrifter vi vil bruge igen og igen.