Laksefarserede muslinger med safransauce og lakserogn

Laksefarseret musling med safransauce og lakserogn

Ingredienser til 4 personer

  • 1 kg. muslinger
  • FOND:
  • Safran
  • Gulerødder
  • Selleri (Knoldselleri)
  • Porrer
  • Hvidvin
  • Hvidløg
  • Persille
  • Smør
  • LAKS:
  • Laksekød - gerne mindre reelle stykker
  • Æg
  • Fløde
  • Citron
  • GARNI:
  • Lakserogn eller ørredrogn
  • Lakserogn eller ørredrogn

Fremgangsmåde

  1. Muslingerne renses. Husk at kassere dem, der ikke er lukkede eller lukker sig når de renses. Muslingerne koges til de åbner sig, i ca. 5 min. Kasser dem, der ikke åbner sig. Muslinger tages ud af skallerne.
  2. Kog fond på urterne, hvidvin og safran. Fonden koges ind til en koncentreret sauce og monteres med lidt smør.
  3. Laksen hakkes groft med kniv og røres sammen med æg, fløde og citron, til en passende konsistens laksefars.
  4. Muslingerne pakkes ind i laksefars, enten enkeltvis eller flere samlet i f.eks. en kammuslingeskal.
  5. Muslingerne bages i ovnen i nogle minutter, til farsen har sat sig.
  6. Muslingerne anrettes på en tallerken med safransaucen og en teske lakse- eller ørredrogn på toppen.

.

Torben Skandrup

Torben Skandrup har i 25 år drevet restaurant "Den Sorte Ravn" på den pæne side af Nyhavn, modsat de mange turistrestauranter. Han arbejder ikke længere - ud over som lærer for madholdet.