Kejserlig svampesuppe

Kejserlig svampesuppe

Ingredienser til 4 personer.

  • 6 cl. hønsefond
  • 4 æg
  • 250 g. forskellige svampe
  • 1 spsk. olivenmolie
  • 4 dl. hønsefond
  • Kørvel til pynt
  • Salt og peber
  • 4 pæne hele basilikumblade

Fremgangsmåde

  1. Rør noget af hønsefonden sammen med æggene og krydr med salt og peber. Si suppen og fordel den i 4 ildfaste suppeskåle. Dæk hver kop med film og damp suppen i vandbad under låg i 10 min. Lad suppen hvile i 3 min. , til en fast konsistens.
  2. Rens svampene og skær dem i kvarte. Svits dem i lidt olie på panden og krydr med salt og peber.
  3. Varm resten af hønsefonden. Fordel svampene i suppeskålene og hæld den varme fond over. Pynt med kørvel og server straks

.

Prins Henrik

I forbindelse med Prins Henriks død og begravelse, brugte vi hans 2. kogebog, "Ikke kun gåselever..." som inspiration til en 6 retters middag. Vore tre faste kokke, Jørn, Leif og Kurt trådte i Prins Henriks sted som vejledere for holdet, og leverede i øvrigt - fra deres egne kældre - 6 fremragende vine fra Chateau Cayx i yngre og ældre årgange som blev smagt til disse retter.