Jordskokkesuppe med urter, kammusling og trøffel

Jordskokkesuppe med urter, kammusling og trøffel

Ingredienser til 4 personer

  • 700 g. skrællede jordskokker
  • 4 kammuslinger
  • 1½ løg
  • 1½ dl. hvidvin
  • 4 - 5 dl. hønsefond
  • 2 - 3 dl. piskefløde
  • porrer
  • gulerødder
  • trøffelolie og evt. frisk trøffel
  • purløg
  • KYLLINGEFOND:
  • ½ knoldselleri
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • salt
  • kyllinge overlår
  • porrerester

Fremgangsmåde

  1. Kyllingefonden laves ved at lade ingredienserne småsimre i 20-30 min. Lårenes skal være møre. Fonden sigtes fra.
  2. Jordskokkerne skrælles helt for skræl og dampes i smør, de sauterede løg og hvidvinen til de er møre. Derefter koges de op med kyllingefonden, det hele blendes og monteres med fløde.
  3. Kammuslingerne steges i rigeligt smør ved høj varme, så de får stegeskorpe, men stadig er bløde i midten.
  4. porrer og gulerødder snittes julienne (i småbitte tern - 2 mm) og sauteres
  5. Anrettes i en dyb tallerken, med kammuslingen i bunden, jordskokkesuppen omkring. De sauterede porrer og gulerødder drysser af, og retten pyntes med purløg

.

Jørgen Michelsen

Jørgen Michelsen er en af vore faste kokke, som har kommet hos os i mange år. Ofte med sin assistent. Jørgen Michelsen kendes af mange fra sin tid på restaurant Prag på hjørnet af Amagerbrogade og Prags Boulevard.