Fettucine

Håndudskæring af fettucine

Håndudskæring af fettucine.

Fettucine

Ingredienser til 4 personer

  • 500 g. mel
  • 5 æg
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. olie

Fremgangsmåde

  1. Hæld melet ud på bordet og lave et hul i midten (en "vulkan"). Kom æg salt og olie i i hullet, og fordel det hele fra midten af med fingrene. Når væden er opsuget i melet, æltes dejen grundig igennem. Dejen rulles ud med kagerulle, foldes og rulles igen, indtil den har en pasende sej konsistens.
  2. Dejen skal herefter hvile i mindst 30 minutter. Herefter rulles den meget tyndt ud, og skæres i ca. 1 cm. brede strimler. Strimlerne koges al dente i saltet vand lige før servering. Ca. 1 - 2 min.

Tip.

Hvis man har en pastamaskine, kan den naturligvis også bruges. til at rulle og skære dejen med. Hvis man skærer ud i hånden som vist, bliver fettucinen naturligvis mere rustik, men man kan vælge at bruge kagerullen som lineal, og lade kniven køre langs med rullen, når man skærer ud, trille kagerullen en cm. skære igen osv. Så bliver den mere ensartet i bredden.

Jonas Muhlhahn

Jonas Muhlhahn arbejder hos Folkets Madhus i København. Han er uddannet slagter og pølsemager. Jonas har endvidere den gode evne, at være klar til at springe til med kort varsel, når vi kalder.