Warning: Declaration of AVH_Walker_Category_Checklist::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/madholdet.dk/public_html/wp-content/plugins/extended-categories-widget/4.2/class/avh-ec.widgets.php on line 0

Warning: Declaration of AVH_Walker_CategoryDropdown::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/madholdet.dk/public_html/wp-content/plugins/extended-categories-widget/4.2/class/avh-ec.core.php on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/madholdet.dk/public_html/wp-content/plugins/extended-categories-widget/4.2/class/avh-ec.widgets.php:0) in /var/www/madholdet.dk/public_html/wp-content/themes/cookbook/functions.php on line 569
Dadelkage med karamelsauce, blodgrape og havesyre - Madholdet

Dadelkage med karamelsauce, blodgrape og havesyre

Dadelkage med karamelsauce, blodgrape og havesyre

Ingredienser til 4 personer

  • 125 g. dadler uden sten
  • 1½ dl. vand
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. tørret ingefær
  • 30 g. smør
  • 75 g. sukker
  • 1 æg
  • 60 g. mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • små daioleforme til at bage i
  • KARAMELSAUCE:
  • 50 g. smør
  • 0,3 dl. lys sirup
  • 70 g. brun farin
  • 0,3 dl. piskefløde
  • 1 blodgrapefrugt
  • desserturter (melisse, mynte eller havesyre)

Fremgangsmåde

  1. Hak dadlerne og kog dem op i vandet. Tilsæt natron og ingefær og lad det trække i 10 min. Pisk smør og sukker i og pisk endelig ægget i, lidt ad gangen. Sigt mel og bagepulver i, og bland det hele godt.
  2. Sprøjt formene med fedtstof, og fyld 100 g. i hver. Bag dem ved 180 grader i ca. 15 minutter. En kødnål skal kunne glide igennem, uden at dejen hænger ved.
  3. Til karamelsaucen koges smør, sirup, farin og fløde op, og det hele piskes sammen. Saucen skal evt. lunes op igen ved anretningen.
  4. Grapefrugten fileteres og saften presses af resterne. Bland saften med med samme mængde sukker og kog det lidt ind til en sirup.
  5. Anret kagerne med karamelsaucen på og læg grapefileterne blandet med lidt urter. Pynt med siruppen.

.

JesperVollmer

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset. Han driver nu køkkenskole og restaurant på Bornholm. Jesper har til vore strore fornøjelse været en af madholdets faste kokke gennem adskillige år.