Warning: Declaration of AVH_Walker_Category_Checklist::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/madholdet.dk/public_html/wp-content/plugins/extended-categories-widget/4.2/class/avh-ec.widgets.php on line 0

Warning: Declaration of AVH_Walker_CategoryDropdown::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/madholdet.dk/public_html/wp-content/plugins/extended-categories-widget/4.2/class/avh-ec.core.php on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/madholdet.dk/public_html/wp-content/plugins/extended-categories-widget/4.2/class/avh-ec.widgets.php:0) in /var/www/madholdet.dk/public_html/wp-content/themes/cookbook/functions.php on line 569
Clam chowder - Madholdet

Clam chowder

Clam chowder

Ingredienser til 4 personer

  • 500 g. venusmuslinger
  • 50 g. chorizo
  • ½ fennikel
  • 1 gulerod
  • 300 g. kartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk. finthakket timian
  • ¼ spsk. finthakket rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • 1½ dl. hvidvin
  • 8 dl. fiske- eller hønsebouillon
  • 2 dl. piskefløde
  • hakket persille

Fremgangsmåde

  1. Rens muslingerne og smid de dårlige ud. Damp dem under låg. Sigt dem og gem væden. Gem 3 - 4 muslinger pr. person i skallen. Resten tages ud af skallerne.
  2. Hak både chorizo og grøntsagerne i 0,5 cm tern. Steg chorizo af i en stor gryde og kom resten af grøntsagerne ned til dem. Sautér det hele kort af.
  3. Kom både væden fra muslingerne, bouillonen og fløden på. Lad det simre til kartoflerne er møre. Lige inden serveringen dumpes muslingerne i suppen. Smag godt til og server suppen med et drys hakket persille over.

Tip:

Der muslinger, der i frisk tilstand er åbne, og som ikke lukker sig, hvis man banker lidt på er dårlige. De smides ud. Når muslingerne er dampede, er der også nogle, der ikke åbner sig. De skal også betragtes som dårlige og skal ligeledes kasseres.

JesperVollmer

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset. Han driver nu køkkenskole og restaurant på Bornholm. Jesper har til vore strore fornøjelse været en af madholdets faste kokke gennem adskillige år.