Blomkål med æble

Blomkål med æble

Ingredienser til 4 personer

  • 1 lille blomkålshoved
  • 3 dl. æblejuice
  • 125 g. smør
  • URTESALAT
  • Skovsyre
  • purløg
  • kørvel
  • 1 æble

Fremgangsmåde

  1. Start med at sætte æblejuicen over i en gryde. Reducer den til ca. 1 tiendedel. Det skal blive til en sirup. Check konsistensen på en kold tallerken.
  2. Lav brunet smør ved at piske ca. 75 g. smør over høj varme, så vallen brune og det dufter af nødder
  3. Skær top og bund af blomkålen, og del den vandret i to skiver. så du kan stege den flot på panden. Lad den stege forsigtigt på begge sider, til du synes af konsistensen er perfekt. Du kan evt. bruge et låg på panden, til at fremskynde tilberedningen.
  4. Skær urterne groft ud til urtesalaten og skær "tændstikker" af æblet. Lun både sirup og det brunede smør op og bland de to ting.
  5. Del de stegte blomkålsskiver i to og anret dem sammen, med kålen i bunden, urtesalaten lidt op ad siden og kom den skilte dressing ud over det hele.

.

JesperVollmer

Jesper Vollmer har i mange år arbejdet som køkkenchef ved Kongehuset. Han driver nu køkkenskole og restaurant på Bornholm. Jesper har til vore strore fornøjelse været en af madholdets faste kokke gennem adskillige år.