Bagt og råt æble med karamel og hvid chokolade

Bagt og råt æble med karamel og hvid chokolade

Ingredienser til 4 personer

  • 4 - 6 æbler
  • sukker
  • vanilje
  • piskefløde
  • smør
  • salt
  • CRUMBLE:
  • 100 g. blødt smør
  • 100 g. sukker
  • 160 g. hvedemel
  • ½ vaniljestang
  • HVID CHOKOLADECREME
  • 200 g. piskefløde
  • 100 g. hvid chokolade
  • 1 blad husblas

Fremgangsmåde

  1. Skær æblerne i passende stykker og gem nogle rå stykker. Bag resten med lidt sukker og vanilje til de er møre men stadig har lidt bid. Skær de rå æblestykker i små tern.
  2. Karamelsaucen laves ved at smelte sukker i en gryde. Når sukkeret er smeltet og har fået en gylden farve, kommes lidt fløde og smør i, og der tilsmages med lidt salt.
  3. Ingredienserne til crumbelen æltes sammen og bages gyldent i ovnen ved 160 grader.
  4. Chokoladecremen laves ved at koge fløden op og hælden den hen over den hakkede hvide chokolade med den udblødte husblas. Når det er rørt sammen stilles cremen på køl. Når den er helt kold, piskes den, men ikke for meget, den kan godt skille.

.

Simon Juel Pedersen

Simon Juel Pedersen er en talentfuld ung kok, som er ansat på Rørvig kro, hvor han også blev uddannet. Han har i en periode arbejdet på "Restaurant 108.", som har en michelin stjerne, og som i øvrigt var en udløber fra Restaurant Noma, og så har han også arbejdet på michelinstjerne restauranten Fredriksminde i Præstø.