Æble-blomme crumble med vaniljecreme

Æble-blomme crumble med vaniljecreme

Ingredienser til 4 personer

  • Æbler
  • sukker
  • citron
  • blommer
  • CRUMBLE:
  • 150 g. smør
  • 125 g. sukker
  • 125 g. havregryn
  • 125 g. hvedemel
  • ½ tsk. stødt kanel
  • VANILJECREME:
  • 5 dl. piskefløde
  • ½ stang vanilje
  • 60 g. sukker
  • 8 æggeblommer (sv. til 1½ dl.)

Fremgangsmåde

  1. Til kompotten skrælles æblerne, de skæres i grove stykker og koges til mos med sukker og citron, Når mosen er næsten færdig tilsættes blommer i grove tern.
  2. Crumble fremstilles ved at smelte smørret og tilsætte sukker, havregryn, mel og kanel. Det hele blandes og fordeles på bagepapir på en bageplade. Crumblen bages ved 175 grader til den er gyldenbrun. Rør rundt i den af og til under bagningen.
  3. Til vaniljecremen balndes piskefløden vaniljekornene, sukkeret og æggeblommerne. Det legeres over svag varme, og når den er passende tyk, tages den og cremen afkøles.
  4. Kompotten anrettes f.eks. i små skåle, pyntet med crumble og vaniljecremen.

.

Jørgen Michelsen

Jørgen Michelsen er en af vore faste kokke, som har kommet hos os i mange år. Ofte med sin assistent. Jørgen Michelsen kendes af mange fra sin tid på restaurant Prag på hjørnet af Amagerbrogade og Prags Boulevard.